Ce vei invata la training

O scurta descriere a motivelor pentru care merita sa participi la seminariile si cursurile de mai jos

La serviciu interactionam aproape zilnic cu oameni dificili – colegi de pe acelasi nivel ierarhic, sefi, subordonati, clienti; acestia pot fi irascibili, nemultumiti de orice, nepoliticosi, indiscreti, invidiosi sau, dimpotriva, extrem de tacuti, nehotarati s.a.m.d. Reactia fireasca este sa ne suparam si sa (contra-)atacam. Aceasta insa va genera un razboi din care nu va iesi nimeni castigator in cele din urma. Daca incercam sa ne pastram calmul prin reprimarea emotiilor negative, fie vom rabufni mai tarziu, fie va avea de suferit buna noastra dispozitie si chiar sanatatea.

Cand ne suparam, in organismul nostru apar reactii fiziologice cu impact negativ asupra sanatatii si ratiunii noastre:

– se blocheaza digestia
– se secreta cortizol, hormon care in exces si pe termen lung poate duce la accelerarea mortii neuronilor sau la amanarea dezvoltarii acestora.
– fiecare furtuna emotionala prin care trecem lasa in corp adevarate cicatrici biochimice care se vindeca foarte lent si au chiar tendinta de a se reactiva periodic, generand diverse boli
– ne pierdem autocontrolul, partea rationala a creierului este inundata cu chimicale

Regulile de baza pentru o comunicare eficienta in situatii dificile sunt: pastrarea calmului, acordarea de feedback si empatia.

Daca nu este oferit corect, un feedback negativ poate starni reactii defensive si chiar crea o relatie (mai) tensionata. Pe de alta parte, nu este recomandata suprimarea emotiilor negative, asa ca nu ne ramane de facut decat sa invatam din acest seminar cum sa acordam un feedback negativ constructiv, care ne poate face viata mai usoara.

Atunci cand ne setam un obiectiv si nu reusim sa il atingem, probabil nu a fost din cauza ca nu aveam suficiente resurse, ci pentru ca nu am stabilit corect acel obiectiv.

Odata stabilit corect, expresia “nu am timp” nu isi mai are locul. Intr-adevar, nu putem controla timpul, insa il putem folosi in favoarea obiectivelor noastre. Ne putem concentra pe prioritati si pe cresterea increderii in noi.

Traim intr-o noua era a vanzarilor, in care agresivitatea si manipularea nu isi mai au locul; clientii asteapta sa li se ofere valoare. Nimanui nu-i place sa i se vanda, dar tuturor ne place sa cumparam.

Un vanzator bun este acela care identifica nevoia reala a clientului si stabileste o relatie cu el pentru ca, in conditii similare, un client va cumpara de la persoana de care ii place si in care are incredere.

Pregateste-te pentru prima sau urmatoarea ta prezentare in fata colegilor, elevilor, studentilor sau a altor persoane pe care nu le cunosti! Va fi un succes!

Se spune ca vorbitul in public este a doua frica a oamenilor. Vino sa inveti cum sa iti invingi aceasta teama, cum sa iti structurezi un discurs, ce limbaj nonverbal sa adopti si cum sa captezi si sa mentii atentia publicului.